Sviatočná rybacia polievka

Ak hľadáte recept na sviatočnú rybiacu polievku, tu je jeden návrh:

Sviatočná rybacia polievka

Ingrediencie:

  • 500 g rýb (napr. losos, halibut alebo treska)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kúsky
  • 2 mrkvy, nakrájané na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
  • 1 pór, nakrájaný na tenké krúžky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 liter rybieho vývaru
  • 400 g paradajok zo škatuľky, nasekaných
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušenej oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
  • surový kôpor na ozdobu

 

Sviatočná rybacia polievka

Pokyny:

  1. Rýbu očistite, opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu, cesnak, zeler, mrkvu a pór, kým sa nezmäknú.
  3. Pridajte rybí vývar, nakrájané paradajky, pretlak z paradajok, bazalku a oregano. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  4. Pridajte nakrájanú rybu a nechajte polievku varítkovať asi 15 – 20 minút, kým sa ryba úplne neuvarte.
  5. Pred podávaním pridajte čerstvú citrónovú šťavu a ozdobte polievku nakrájaným kôprom.

Dúfam, že si vychutnáte túto vynikajúcu sviatočnú rybiacu polievku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *