Ak hľadáte skvelý recept na krémovú zemiakovú polievku s treskou, mám tu pre vás jednoduchý a chutný recept. Tu je, ako ju pripraviť:
Krémová zemiaková polievka s treskou
Suroviny:
- 500 g tresky (filety)
- 4 veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice masla
- soľ a čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Krémová, zemiaková polievka s treskou
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- V hrnci rozpustíme maslo a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridáme nakrájané zemiaky a orestujeme ich niekoľko minút spolu so cibuľou a cesnakom.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým sa zemiaky zmäknú.
- V druhom hrnci osolíme vriacu vodu a v nej uvaríme filety tresky, kým sa nerozpadnú a ľahko sa oddelia mäsové vlákna. Potom ich scedíme.
- Variacu zemiakovú polievku zmixujeme do hladka pomocou mixéra alebo šťavy.
- Vrniacu polievku pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.
- Tresku rozdrvieme vidličkou na menšie kusy a pridáme ju do polievky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Polievku podávame horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Týmto spôsobom pripravená krémová zemiaková polievka s treskou je výborným pokrmom, ktorý môžete servírovať ako predkrm alebo aj ako hlavné jedlo. Dajte si ju kúsok chleba a vychutnajte si výbornú chuť tejto jednoduchej, no neskutočne chutnej polievky!