Krémová

Ak hľadáte skvelý recept na krémovú zemiakovú polievku s treskou, mám tu pre vás jednoduchý a chutný recept. Tu je, ako ju pripraviť:

Krémová zemiaková polievka s treskou

Suroviny:

  • 500 g tresky (filety)
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice masla
  • soľ a čierne korenie 
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Krémová, zemiaková polievka s treskou

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridáme nakrájané zemiaky a orestujeme ich niekoľko minút spolu so cibuľou a cesnakom.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým sa zemiaky zmäknú.
  5. V druhom hrnci osolíme vriacu vodu a v nej uvaríme filety tresky, kým sa nerozpadnú a ľahko sa oddelia mäsové vlákna. Potom ich scedíme.
  6. Variacu zemiakovú polievku zmixujeme do hladka pomocou mixéra alebo šťavy.
  7. Vrniacu polievku pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.
  8. Tresku rozdrvieme vidličkou na menšie kusy a pridáme ju do polievky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  9. Polievku podávame horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Týmto spôsobom pripravená krémová zemiaková polievka s treskou je výborným pokrmom, ktorý môžete servírovať ako predkrm alebo aj ako hlavné jedlo. Dajte si ju kúsok chleba a vychutnajte si výbornú chuť tejto jednoduchej, no neskutočne chutnej polievky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *