Ak máte záujem o recept na Tom yum polievku s kuracím mäsom po slovensky, nižšie je návod, ako si ju môžete pripraviť:

Suroviny:

  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice oleja (napríklad rastlinného oleja)
  • 2 lyžice rybieho alebo sójového vývaru
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 mrkva, olúpaná a nakrájaná na plátky
  • 200 g kuracieho mäsa, nakrájaného na tenké plátky alebo prúžky
  • 1 liter kuracieho vývaru (alebo zeleninového vývaru, ak dávate prednosť vegetariánskej verzii)
  • 200 g hrášku
  • 2 lyžice pasta tom yum (dostupné v ázijských obchodoch)
  • Šťava z 2 limetiek
  • 2 lyžičky cesnaku, jemne nasekaného
  • Korenie podľa chuti (napríklad mletá čili paprika, koriander)

 

Tom yum polievka s kuracím mäsom

Postup:

  1. V hrnci si rozohrejte olej a pridajte nasekaný cesnak. Orestujte ho, kým nezhnedne a nevydá výraznú vôňu.
  2. Pridajte rybí alebo sójový vývar, nakrájanú papriku a mrkvu. Orestujte ich asi 2 minúty, kým zelenina trochu zmäkne.
  3. Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte ho, kým zmení farbu z ružovej na bielu. Ak preferujete vegetariánsku verziu, tento krok preskočte.
  4. Znížte teplotu na strednú a pridajte kurací (alebo zeleninový) vývar a hrášok. Varte asi 10 minút, kým sa mäso uvarí a zelenina zmäkne.
  5. Pridajte pastu tom yum a premiešajte, kým sa rozpustí do polievky.
  6. Odstavte z ohňa a dochuťte polievku čerstvou limetkovou šťavou a jemne nasekaným cesnakom.
  7. Podľa chuti pridajte korenie ako mletú čili papriku alebo koriander.

Hotovú Tom yum polievku s kuracím mäsom môžete podávať s ryžovými rezancami alebo samotnú ako hlavné jedlo. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *