Francúzska cibuľová polievka - Pohlreich

Tu je recept na francúzsku cibuľovú polievku podľa Zdenka Pohlreicha po slovensky:

Suroviny:

  • 4 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g masla
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 1 list bobkového listu
  • 1 čajová lyžička sušenej tymiánu
  • 4 plátky chleba
  • 200 g strúhaného syra Gruyère
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Francúzska cibuľová polievka – Pohlreich

Postup:

  1. Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké prúžky. Cesnak jemne nasekajte.
  2. Roztopte maslo na stredne veľkom hrnci a pridajte cibuľu a cesnak. Osolte a opekajte ich dozlatista a zmäknutia.
  3. Pridajte hovädzí vývar, bobkový list a tymián. Znížte teplotu a nechajte polievku variť približne 30 minút. Podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  4. Po uvarí polievky si pripravte pečivo. Plátky chleba opečte z oboch strán.
  5. Hotovú polievku nalejte do oférových misek. Na každú misku položte jednu placku opečeného chleba a posypte ju strúhaným syrom.
  6. Polievku prikrývajte pokrievkou a nechajte syr rozpustiť sa pod grilom v rúre. Dohliadnite, aby syr nezhnedol.
  7. Servírujte teplú francúzsku cibuľovú polievku s opečeným chlebom a roztopeným syrom na vrchu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *