Zemiaková karfiolová polievka je jednou z tradičných slovenských jedál, ktoré sa často objavuje na našich tanieroch. Táto plná chute a výživy polievka je skvelým spôsobom, ako využiť zemiaky a kvetnatý karfiol. Tu je jednoduchý recept na túto pochúťku:

Potrebujeme:

  • 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 menšiu hlavu karfiolu, rozdelenú na ružice
  • 1 stredne veľkú cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálku mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Nakrájaná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zemiakovo karfiólova polievka

Príprava:

  1. V hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  2. Pridáme nakrájané zemiaky a karfiol a podlejeme zeleninovým vývarom. Varíme, kým sa zemiaky a karfiol zmäknú.
  3. Potom použijeme mixér alebo tyčový mixér a premiešame zmes na hladkú polievku.
  4. Vrátime polievku späť do hrnca a pridáme mlieko. Dobre premiešame a privaríme na miernom ohni.
  5. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Podávame horúcu a ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Týmto receptom si pripravíte výbornú zemiakovú karfiolovú polievku, ktorú môžete servírovať ako samostatné jedlo alebo ako predkrm. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *