Japonská polievka - Mišo

Tu je slovenský recept na japonskú polievku Misu:

Suroviny:

  • 4 šalotky (nasekané)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžica oleja
  • 4 šálky vývaru (môžete použiť kurací vývar alebo vývar z riasy kombu)
  • 3 lyžice miso pasty
  • 200 g tofu (nakrájané na kocky)
  • 2 čajové lyžičky sójovej omáčky (optionálne)
  • 1 hrstka nasekaného zeleného cibuľky (na ozdobu)

 

Japonská polievka – Mišo

Postup:

  1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olej a pridajte nasekané šalotky a cesnak. Orestujte ich dozlatista, asi 2-3 minúty.
  2. Pridajte vývar a nechajte ho zovrieť. Potom znížte teplotu a nechajte vývar jemne bublať.
  3. Do vrecka s miso pastou pridajte malé množstvo horúceho vývaru a dobre premiešajte, aby sa miso pasta rozmiešala. Potom pridajte rozmiešanú miso pastu do hrnca s vývarom a dobre premiešajte, aby sa pasta rozpustila.
  4. Pridajte tofu do polievky a varíme asi 2-3 minúty, kým tofu nie je priehľadné a zohriate.
  5. Ak chcete, môžete pridať sójovú omáčku pre väčšiu chuťovú hĺbku. V závislosti od vašej chuti pridať viac alebo menej sójovej omáčky.
  6. Polievku nalejte do misky a ozdobte nasekanou zelenou cibuľkou.
  7. Japonskú polievku Miso môžete podávať ako predjedlo alebo hlavný chod. Chuťové výhody polievky Miso sa sčasti vyniknú, ak ju podávate hneď po jej varení.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *