Na prípravu polievky z kuriatok na kyslo budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 500 g kuracieho mäsa
– 1 litr vody
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– 2 lyžice octu
– soľ a korenie podľa chuti

 

Polievka z kuriatok na kyslo

Postup:
1. Kuracie mäso umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
2. V hrnci rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu, mäso, soľ a korenie. Orestujte do zlatista.
3. Pridajte nakrájanú zeleninu (mrkvu a zemiaky) a zaliate vodou.
4. Položte veko na hrniec a nechajte polievku variť do mäsa a zeleniny nezmäknú.
5. V miske zmiešajte hladkú múku s octom a pridajte do polievky.
6. Nechajte ešte chvíľu variť, kým polievka nezhustne.

Podávajte polievku teplú, môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *