Cibuľová polievka

Cibuľová polievka je jeden z tradičných slovenských receptov. Tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako pripraviť túto pochúťku:

Suroviny:

  • 4 veľké cibule
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky pečiva
  • strúhanka a maslo na posypanie a dochutenie polievky
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Cibuľová polievka

Postup:

  1. Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju na strednej teplote dozlatista, občas ju premiešajte, aby sa neprilepila.
  3. Pridajte hladkú múku a za stáleho miešania ju dobre zapražte s cibuľou.
  4. Postupne pridávajte hovädzí vývar a variete polievku asi 20-30 minút na miernom ohni.
  5. Polievku osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Rôzne verzie cibuľovej polievky majú rôzne variácie. Môžete pridať kyslú smotanu alebo kocky chleba namočené do polievky.
  7. Na záver ozdobte polievku petržlenovou vňaťou a podávajte s plátkami pečiva posypanými strúhankou a maslom.

Dúfam, že vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *