Príprava domácej tekvicovej polievky Hokkaido s kokosovým mliekom je jednoduchá a chutná. Tu je slovenský recept:

Suroviny:

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Koriander na ozdobenie (voliteľné)

 

Tekvicová polievka hokkaido s kokosovým mliekom

Postup:

  1. Najprv očistite a nakrájajte tekvicu Hokkaido na malé kocky.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Osmažte ich na strednom ohni, kým sa cibuľa nezačne zlatisto sfarbovať.
  3. Pridajte nakrájanú tekvicu Hokkaido a dusite ju približne 5 minút, kým mäkne.
  4. Nalejte do hrnca zeleninový vývar a pridajte kokosové mlieko. Varte 15 – 20 minút, kým je tekvica dokonale zmäknutá.
  5. Použite mixér na mixovanie polievky do hladka. Ak preferujete hrubší výsledok, nemusíte ju mixovať úplne jemne.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti. V prípade potreby môžete ešte povariť na miernom ohni.
  7. Pred podávaním môžete polievku ozdobiť koriandrom alebo iným bylinkovým zeleňou.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *