Suroviny:
– 1 veľká cibuľa
– 3 zemiaky
– 1 mrkva
– 1 petržlenový koreň
– 1 polievková lyžica rastlinného oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na šľahanie
– soľ, čierne korenie

 

Struková polievka so smotanou

Postup:
1. Cibuľu nakrájame na jemné kúsky a restujeme na rastlinnom oleji v hrnci.
2. Zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
3. Pridáme nakrájané zeleniny do hrnca a krátko restujeme.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým zelenina zmäkne.
5. Zmiešame smotanu na šľahanie so soľou a korením podľa chuti.
6. Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme smotanu.
7. Opäť krátko prevarte a podávame. Podávame s čerstvou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *