Pravá mexická polievka, známa aj ako sopa de albondigas, je chutná a sýta jedlo, ktoré je veľmi obľúbené v Mexiku. Tu je recept na túto lahodnú polievku v slovenčine:

Suroviny:
– 500 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
– 1 cibuľa, jemne nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1/2 šálky ryže
– 1 vajce
– 1/4 šálky strúhanej žltého syra (napríklad cheddar alebo gouda)
– Rasca (soľ, korenie, paprika)
– 2 litre vývaru (môžete použiť hovädzí alebo kurací)

 

Pravá Mexická polievka

Postup:
1. V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, ryžu, vajce, syr a korenie. Vytvorte z toho menšie guličky – albondigas.
2. V hrnci zohrejte vývar a nechajte ho zovrieť.
3. Pomaly pridávajte albondigas do vriaceho vývaru a nechajte variť asi 20 minút, kým nie sú kuličky mäsa úplne uvarené.
4. Dochutite polievku podľa chuti soľou, korením a paprikou.
5. Podávajte teplú polievku posypanú nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Táto mexická polievka je ideálna ako hlavné jedlo alebo ako chutný predjedlo. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *