Pappa al Pomodoro, známa tiež ako chlebová polievka s paradajkami, je tradičný toskánsky recept plný chuti a jednoduchosti. Tu je jednoduchý recept, aby si mohol vychutnať túto lahodnú polievku:
Zložky:
- 500 g zrelých paradajok
- 200 g chleba (najlepšie ošúpaný a nakrájaný na kocky)
- 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 4 lyžice olivového oleja
- čerstvá bazalka (nahrubo nasekaná)
- soľ a čierne korenie (podľa chuti)
Chlebová polievka s paradajkami (Pappa al Pomodoro)
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej na strednom plameni a pridajte cibuľu a cesnak. Dusíme ich, až kým nezačnú byť mäkké a ľahko sa prehýbajú.
- Pridajte paradajky a nechajte ich variť sa asi 5 minút, aby sa uvoľnila ich šťava.
- Pridajte nakrájaný chlieb a zeleninový vývar do hrnca. Dobré je použiť suchý, starý chlieb, ktorý sa ľahko rozpadne a absorbuje vývar lepšie.
- Podávajte dochutíme soľou, čiernym korením a čerstvou bazalkou.
- Varíme na miernom plameni asi 20-25 minút, občas zamiešame, aby sme získali krémovitú konzistenciu. Polievka by mala byť hustá, ale ak je príliš hustá, môžeme pridať trochu vývaru alebo vody aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu.
- Nakoniec polievku necháme postáť asi 10 minút, aby sa chlieb dobre nasákol a zostala lahodná.
Nechutnú polievku môžete podávať teplú alebo studenú. Doprajte si dovolenku do slnečnej Toskánskej krajiny pri každom lyžici!