Chlebová polievka s paradajkami (Pappa al Pomodoro)

Pappa al Pomodoro, známa tiež ako chlebová polievka s paradajkami, je tradičný toskánsky recept plný chuti a jednoduchosti. Tu je jednoduchý recept, aby si mohol vychutnať túto lahodnú polievku:

Zložky:

  • 500 g zrelých paradajok
  • 200 g chleba (najlepšie ošúpaný a nakrájaný na kocky)
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 4 lyžice olivového oleja
  • čerstvá bazalka (nahrubo nasekaná)
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)

 

Chlebová polievka s paradajkami (Pappa al Pomodoro)

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej na strednom plameni a pridajte cibuľu a cesnak. Dusíme ich, až kým nezačnú byť mäkké a ľahko sa prehýbajú.
  2. Pridajte paradajky a nechajte ich variť sa asi 5 minút, aby sa uvoľnila ich šťava.
  3. Pridajte nakrájaný chlieb a zeleninový vývar do hrnca. Dobré je použiť suchý, starý chlieb, ktorý sa ľahko rozpadne a absorbuje vývar lepšie.
  4. Podávajte dochutíme soľou, čiernym korením a čerstvou bazalkou.
  5. Varíme na miernom plameni asi 20-25 minút, občas zamiešame, aby sme získali krémovitú konzistenciu. Polievka by mala byť hustá, ale ak je príliš hustá, môžeme pridať trochu vývaru alebo vody aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu.
  6. Nakoniec polievku necháme postáť asi 10 minút, aby sa chlieb dobre nasákol a zostala lahodná.

Nechutnú polievku môžete podávať teplú alebo studenú. Doprajte si dovolenku do slnečnej Toskánskej krajiny pri každom lyžici!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *