Na túto výbornú polievku z hokkaida a mrkvy budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 1 hokkaido tekvica
– 2 veľké mrkvy
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, tymián
– olivový olej
– smotana na zahusťovanie

 

Polievka z hokkaida a mrkvy

Postup:

1. Hokkaido tekvicu očistite a nakrájajte na kocky. Mrkvu olúpte a nakrájajte na kolečká.
2. Na panvici si orestujte na oleji nakrájanú cibuľu a cca. 2 strúčiky cesnaku.
3. Pridajte nakrájanú tekvicu a mrkvu a krátko premiešajte.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť asi 20-25 minút, kým zelenina nebude mäkká.
5. Keď je zelenina mäkká, polievku rozmixujte tyčovým mixérom.
6. Dochutite soľou, korením a tymiánom podľa chuti. Pridajte trochu smotany na zahusťovanie.
7. Nechajte polievku krátko povariť a podávajte.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *