Recept na špórovú krémovú polievku:

Potrebujeme:
– 500 g špórov (s hubami sa dá kombinovať)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 lyžica masla
– 1 liter mäsového vývaru
– 250 ml smotany na varenie
– soľ, korenie podľa chuti
– čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlenová vňať)

 

Pórová polievka – krémová

Postup:
1. Špóry očistíme a opláchneme pod vodou. Nakrájame ich na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme najemno. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
3. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
4. Pridáme špóry a zemiaky. Orestujeme ich spolu krátko.
5. Nalejeme mäsový vývar a privedieme k varu. Potom znížime teplotu a polievku varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
6. Po zmäknutí zemiakov polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
7. Vlejeme smotanu na varenie a dobre premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
8. Podávame horúcu polievku, môžeme ju ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *