Na žurek polievku budete potrebovať:

– 200 g klobásy
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžicu oleja
– 1 lyžicu múky
– 1 lyžicu octu
– 750 ml vody
– 1 kocku zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na šľahanie
– 2 vajcia
– soľ, korenie, bobkový list

 

Žurek polievka

Postup:

1. Klobásu nakrájajte na tenké plátky a opražte ju na oleji v hrnci. Potom vylovte klobásu z hrnca a dajte ju bokom.

2. Do rovnakého hrnca pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatista.

3. Na zemiakoch podusíme. Zatiaľ pripravíme žarovku. Kysnutý chléb nakrájame na maličké kocky a rozotrieme na plech. Chlieb pečieme v rúre dozlatista. Počas pečenia držíme plech podľa reakcie kvasu.

4. Polejte ocotom a potom pridajte múku. Všetko dobre premiešajte.

5. Postupne pridávajte vodu a nechajte prevrieť.

6. Pridajte kocku zeleninového vývaru a dusíme ďalej pokým sú zemiaky. Premiešame smotanu a vajce, pridáme k polievke, primiešame pokrájanú klobásu a ochutíme soľou a korením.

7. Polievku necháme prevrieť, odstavíme z ohňa a zakryjeme kanvicou alebo pokrievkou. Necháme ju odstáť asi desať minút.

8. Polievku podávame posypanú opečeným chlebom a ozdobíme nasekanou zelenou petržlenovou vňatkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *