Recept – Karfiólová polievka s koprom.
Potrebné suroviny:
- 1 veľký karfiol
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžice masla
- čerstvý kopček kôprom (nasekaný)
- soľ a čierne korenie
Karfiólová polievka s kôprom
Postup:
- Karfiol očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte.
- V hrnci rozohrejte maslo a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezačnú byť mäkké a zľahka zlato-hnedé.
- Pridajte nakrájaný karfiol do hrnca a orestujte ho s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
- Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Varíme polievku, kým sa karfiol nezmäkne (asi 20-25 minút).
- Keď je karfiol mäkký, vypnite oheň a nechajte polievku trochu vychladnúť.
- Použite mixér na vyhladenie polievky do hladkej konzistencie.
- Vráťte polievku na mierny oheň a pridajte mlieko. Podľa chuti môžete pridať aj viac zeleninového vývaru, ak je polievka príliš hustá.
- Pridajte čerstvý kopček nasekaného kopru a nechajte polievku ešte krátko povariť (5-10 minút).
- Podávajte teplú, posypanú s extra koprom na ozdobu.
Dobrú chuť!