Určite! Tu je jednoduchý recept na tekvicovú polievku z pečenej tekvice:

Suroviny:

  • 1 veľká tekvica (asi 1,5 kg)
  • 2 cibule, jemne nasekané
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej kurkumy
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobu

 

Tekvicová polievka z pečenej tekvice

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Očistite a nakrájajte tekvicu na hrubšie kúsky. Odstráňte semienka a vlákna.
  3. Vložte kúsky tekvice na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, posypte mletou kurkumou, mletou paprikou, solou a čiernym korením. Dobre premiešajte, aby sa kúsky tekvice rovnomerne obalili korením.
  4. Pečte tekvicu v rúre asi 40-45 minút, kým sa nezmäkne a začne sa jemne hnedať.
  5. Medzitým si pripravte hrniec na polievku. Do hrnca vložte olivový olej a zohrejte ho na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa nezarumelia.
  6. Keď je tekvica hotová, pridajte ju do hrnca s orestovanou cibuľou a cesnakom. Pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes variť asi 15 minút.
  7. Potom použite mixér na rozmixovanie polievky do hladkej konzistencie. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vývaru.
  8. Nalejte polievku späť do hrnca a podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  9. Rozdajte polievku do misiek a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  10. Hotovú tekvicovú polievku podávajte teplú.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *