Polievočka zo sleziny a moj recept ako ju varím ja u nás doma. Môj manžel ju má veľmi rád, tak verím že u vás sa len blisne.
Polievka zo sleziny
Polievka zo sleziny je jedlo, ktoré si získava srdcia mnohých gurmánov. Má jemnú, hladkú konzistenciu a bohatú chuť. Tu je môj recept, ako ju varím ja u nás doma:
Suroviny:
- 500 g sleziny (odporúčam čerstvú, ale môžete použiť aj sušenú)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 petržlenový koreň
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica masla
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Slezinu dôkladne očistite a nakrájajte ju na menšie kúsky.
- Na rozohriatom masle orestujte pokrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájané kúsky sleziny a orestujte ich krátko.
- Pridajte do hrnca vodu tak, aby slezina bola pokrytá, a povarte ju do mäkka.
- Medzitým očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň. Pridajte ich do hrnca s variacou slezinou.
- Varíme, kým sú zeleninové kúsky mäkké.
- Keď je slezina a zelenina mäkká, odstavte hrniec z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
- Pomocou mixéra alebo mixovacej tyčky rozmixujte polievku dohladka.
- Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Podávajte teplú polievku zo sleziny s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.
Dúfam, že vám bude chutiť a váš manžel bude nadšený z výsledku!
2)
Polievka zo sleziny je jedinečný a chutný pokrm, ktorý si získa vaše srdce. Hoci možno nie je tak známa ako iné polievky, jej bohatá chuť a výživové hodnoty sú výnimočné. Dnes vám prinesieme pôvodný recept, ktorý vám ukáže, ako si túto polievku pripraviť s radosťou.
Ingrediencie na prípravu polievky zo sleziny
Na prípravu tejto polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g sleziny (najlepšie čerstvej)
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 cibuľu
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 liter vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
- olivový olej na restovanie
Postup prípravy polievky
Pripravte si polievku zo sleziny v týchto jednoduchých krokoch:
- Na začiatok si dôkladne umyte slezinu a nakrájajte ju na malé kúsky.
- Na oleji v hrnci osmažte najprv cibuľu a cesnak, kým nezačnú voňať.
- Pridajte nakrájané mrkvy, petržlen a zemiaky, miešajte ďalších 5 minút.
- Potom pridajte slezinu a opražte ju s ostatnými ingredienciami 10 minút.
- Vlejeme vývar, pridáme soľ a korenie a varíme približne 30 minút, kým sú všetky ingrediencie mäkké.
- Po uvarení polievku rozmixujte do hladka, alebo podávajte v kusoch, podľa vašej preferencie.
Tešte sa zo svojej vytvorenej polievky zo sleziny, ktorá poteší nielen vašu chuť, ale aj zdravie!