Polievočka zo sleziny a moj recept ako ju varím ja u nás doma. Môj manžel ju má veľmi rád, tak verím že u vás sa len blisne.
Polievka zo sleziny
Polievka zo sleziny je jedlo, ktoré si získava srdcia mnohých gurmánov. Má jemnú, hladkú konzistenciu a bohatú chuť. Tu je môj recept, ako ju varím ja u nás doma:
Suroviny:
- 500 g sleziny (odporúčam čerstvú, ale môžete použiť aj sušenú)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 petržlenový koreň
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica masla
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Slezinu dôkladne očistite a nakrájajte ju na menšie kúsky.
- Na rozohriatom masle orestujte pokrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájané kúsky sleziny a orestujte ich krátko.
- Pridajte do hrnca vodu tak, aby slezina bola pokrytá, a povarte ju do mäkka.
- Medzitým očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň. Pridajte ich do hrnca s variacou slezinou.
- Varíme, kým sú zeleninové kúsky mäkké.
- Keď je slezina a zelenina mäkká, odstavte hrniec z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
- Pomocou mixéra alebo mixovacej tyčky rozmixujte polievku dohladka.
- Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Podávajte teplú polievku zo sleziny s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.
Dúfam, že vám bude chutiť a váš manžel bude nadšený z výsledku!