Polievka zo sleziny

Polievočka zo sleziny a moj recept ako ju varím ja u nás doma. Môj manžel ju má veľmi rád, tak verím že u vás sa len blisne.

Polievka zo sleziny

Zavářka do polévky z vepřové sleziny

Polievka zo sleziny je jedlo, ktoré si získava srdcia mnohých gurmánov. Má jemnú, hladkú konzistenciu a bohatú chuť. Tu je môj recept, ako ju varím ja u nás doma:

Suroviny:

  • 500 g sleziny (odporúčam čerstvú, ale môžete použiť aj sušenú)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 petržlenový koreň
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Slezinu dôkladne očistite a nakrájajte ju na menšie kúsky.
  2. Na rozohriatom masle orestujte pokrájanú cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájané kúsky sleziny a orestujte ich krátko.
  4. Pridajte do hrnca vodu tak, aby slezina bola pokrytá, a povarte ju do mäkka.
  5. Medzitým očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň. Pridajte ich do hrnca s variacou slezinou.
  6. Varíme, kým sú zeleninové kúsky mäkké.
  7. Keď je slezina a zelenina mäkká, odstavte hrniec z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
  8. Pomocou mixéra alebo mixovacej tyčky rozmixujte polievku dohladka.
  9. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  10. Podávajte teplú polievku zo sleziny s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.

Dúfam, že vám bude chutiť a váš manžel bude nadšený z výsledku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *