Skvelá špargľová polievka. Pre tých z nás, ktorí si dávame pozor na naše trávenie a zdravú stravu je pridanie šparglí do jedná skvelý riešením. Špargľa žnižuje hladinu cholesterolu a upravuje krvný tlak. Ma taktie skvelé proti zápalové účinky a ďalšie skvelé plusy.
Skvelá špargľová polievka
Uviedla som presný pomer v gramoch, ale samozrejme varíme od oka.
Špargľová polievka
Polievka z čerstvých šparglí je skvelým a zdravým spôsobom, ako využiť túto úžasnú zeleninu. Špargle majú mnoho výhod pre naše zdravie a telo. Navyše, špargľová polievka je jednoduchá na prípravu a chutí neskutočne lahodne.
Potrebujete:
- 500 g čerstvých šparglí
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- Sůl a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Kyslá smotana a špargľové vrcholky na ozdobenie
Postup:
- Špargle pred umytím ošúpeme. Omývame ich iba pod teplou vodou, aby sme zachovali všetky cenné látky.
- Ošúpané špargle nakrájame na menšie kúsky. Vrchný koniec šparglí odrežeme a uložíme na ozdobu.
- Cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
- V hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme nakrájané špargle a pár minút dusíme, kým zmäknú.
- Potom pridáme zeleninový vývar a necháme variť asi 15 – 20 minút, kým sa špargle úplne zmäknú.
- Varíme polievku do hladka. Ak chcete polievku jemnejšiu, použite mixér alebo ponorný mixér.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Hotovú polievku podávame s kyslou smotanou a ozdobíme špargľovými vrcholkami.
TIP:
Ak chcete, môžete do polievky pridať aj ďalšie zeleninové prílohy ako zemiaky alebo hrášok, aby ste získali viac plnohodnotného jedla.
Dúfam, že si vychutnáte túto skvelú špargľovú polievku!