Skvelá špargľová polievka

Skvelá špargľová polievka. Pre tých z nás, ktorí si dávame pozor na naše trávenie a zdravú stravu je pridanie šparglí do jedná skvelý riešením. Špargľa žnižuje hladinu cholesterolu a upravuje krvný tlak. Ma taktie skvelé proti zápalové účinky a ďalšie skvelé plusy.

Skvelá špargľová polievka

Uviedla som presný pomer v gramoch, ale samozrejme varíme od oka.

Skvelá špargľová polievka

Špargľová polievka

Polievka z čerstvých šparglí je skvelým a zdravým spôsobom, ako využiť túto úžasnú zeleninu. Špargle majú mnoho výhod pre naše zdravie a telo. Navyše, špargľová polievka je jednoduchá na prípravu a chutí neskutočne lahodne.

Potrebujete:

  • 500 g čerstvých šparglí
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Sůl a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Kyslá smotana a špargľové vrcholky na ozdobenie

Postup:

  1. Špargle pred umytím ošúpeme. Omývame ich iba pod teplou vodou, aby sme zachovali všetky cenné látky.
  2. Ošúpané špargle nakrájame na menšie kúsky. Vrchný koniec šparglí odrežeme a uložíme na ozdobu.
  3. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
  4. V hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
  5. Pridáme nakrájané špargle a pár minút dusíme, kým zmäknú.
  6. Potom pridáme zeleninový vývar a necháme variť asi 15 – 20 minút, kým sa špargle úplne zmäknú.
  7. Varíme polievku do hladka. Ak chcete polievku jemnejšiu, použite mixér alebo ponorný mixér.
  8. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  9. Hotovú polievku podávame s kyslou smotanou a ozdobíme špargľovými vrcholkami.

TIP:

Ak chcete, môžete do polievky pridať aj ďalšie zeleninové prílohy ako zemiaky alebo hrášok, aby ste získali viac plnohodnotného jedla.

Dúfam, že si vychutnáte túto skvelú špargľovú polievku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *