Špargľová polievka

Pre tých z nás, ktorí si dávame pozor na naše trávenie a zdravú stravu je pridanie šparglí do jedná skvelý riešením. Špargľa žnižuje hladinu cholesterolu a upravuje krvný tlak. Ma taktie skvelé proti zápalové účinky a ďalšie skvelé plusy.

Uviedla som presný pomer v gramoch, ale samozrejme varíme od oka.

 

Špargľová polievka

CHŘESTOVÁ POLÉVKA (Špargľová polievka)

Tu je recept na lahodnú špargľovú polievku:

Suroviny:

  • 500 g špargle
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Predpripravte si špargľu tým, že odstránite drevené končeky.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista.
  3. Pridajte špargľu a orestujte ju niekoľko minút.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť asi 15-20 minút, kým sa špargľa zmäkne.
  5. Použite mixér alebo ponorný mixér na pohanenie polievky, až kým nezískate hladkú konzistenciu.
  6. Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Zahrejte ju, ale nedovolte jej vrieť.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Podávajte teplú a môžete ju ozdobiť špargľou alebo kôprom.

Tak vám prajem dobrú chuť. A naďalej bjavovať skvelé a chutné recepty od výmyslu sveta. 🙂

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *