Na prípravu hrstkovej polievky s údeninou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g hrstkovej zeleniny (mrkva, petržlenový koreň, cibuľa, zeler)
- 200 g údeniny (napr. slanina, údená kačka, údené rebierka)
- 1 väčšia zemiak
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 litre vody
- čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)
Hŕstková polievka s údeninou
Postup:
- Hrstkovú zeleninu dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Údeninu nakrájajte na menšie kúsky.
- V hrnci zohrejte trochu oleja a orestujte nakrájanú údeninu, kým sa nesydí.
- Pridajte nakrájanú hrstkovú zeleninu a zemiak.
- Zalejte všetko vodou a nechajte prevrieť.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Polievku varíme na miernom ohni, kým zelenina nie je mäkká.
- Hotovú polievku môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!