Ingrediencie:
– 1 veľká hlávka kapusty
– 2 mrkvy
– 1 cibuľa
– 2 zemiaky
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie

 

Poľská kapustova polievka

Postup:
1. Kapustu nakrájame na tenké rezance.
2. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na drobné kocky.
3. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom nasekanú cibuľu.
4. Pridáme nakrájanú kapustu a zeleninu, orestujeme ich spolu.
5. Pridáme hladkú múku a za stáleho miešania zalejeme zeleninovým vývarom.
6. Povaríme polievku na miernom ohni, kým kapusta a zelenina nezmäknú.
7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
8. Podávame teplú s kôrkovým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *