Tu je recept na čínsku ostrú kyslú polievku:

Suroviny:

  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 200 g kuracieho mäsa (nakrájaného na tenké pásiky)
  • 100 g hubiek (napríklad vínových)
  • 100 g bambusových výhonkov (nakrájaných na tenké plátky)
  • 2 vajcia
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice rybieho umami
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice sójového oleja
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 2 lyžice zázvoru (strúhaného)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na tenké prúžky)
  • 2 zelené cibule (nakrájané na kolieska)

 

Čínska ostrokyslá polievka – Recept

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte cesnak, zázvor a kuracie mäso.
  2. Pridajte huby, bambusové výhonky a červenú papriku. Dusíme 2-3 minúty.
  3. Škrob rozmiešajte s vodou, pridajte do vývaru a nechajte zovrieť.
  4. Do vývaru pridajte sójovú omáčku, rybie umami, ocot, cukor a mletú červenú papriku. Nechajte prevrieť.
  5. V miske rozmiešajte vajcia a jemne ich pridávajte do polievky, stále miešajte, aby sa rozpísali na vlákna.
  6. Polievku variť ešte 2-3 minúty, aby sa vajcia uvareli.
  7. Na záver pridajte zelenú cibuľu a podávajte horúcu.

Dúfam, že si vychutnáte túto chutnú čínsku ostrú kyslú polievku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *