Tu je recept na čínsku ostrú kyslú polievku:
Suroviny:
- 1 liter hovädzieho vývaru
- 200 g kuracieho mäsa (nakrájaného na tenké pásiky)
- 100 g hubiek (napríklad vínových)
- 100 g bambusových výhonkov (nakrájaných na tenké plátky)
- 2 vajcia
- 50 g kukuričného škrobu
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice rybieho umami
- 2 lyžice octu
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice sójového oleja
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 2 lyžice zázvoru (strúhaného)
- 1 červená paprika (nakrájaná na tenké prúžky)
- 2 zelené cibule (nakrájané na kolieska)
Čínska ostrokyslá polievka – Recept
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a orestujte cesnak, zázvor a kuracie mäso.
- Pridajte huby, bambusové výhonky a červenú papriku. Dusíme 2-3 minúty.
- Škrob rozmiešajte s vodou, pridajte do vývaru a nechajte zovrieť.
- Do vývaru pridajte sójovú omáčku, rybie umami, ocot, cukor a mletú červenú papriku. Nechajte prevrieť.
- V miske rozmiešajte vajcia a jemne ich pridávajte do polievky, stále miešajte, aby sa rozpísali na vlákna.
- Polievku variť ešte 2-3 minúty, aby sa vajcia uvareli.
- Na záver pridajte zelenú cibuľu a podávajte horúcu.
Dúfam, že si vychutnáte túto chutnú čínsku ostrú kyslú polievku!