Suroviny:
- 500 g hovädzieho mäsa (výberové kúsky)
- 2 mrkvy
- 2 petržlenové korene
- 1 cibuľa
- 1 polievková lyžica masti
- 1 polievková lyžica múky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1-2 bobkové listy
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Dubáková polievka s koreňovou zeleninou
Postup:
- Mäso opláchnite, nakrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na drobné kúsky.
- Mrkvu a petržlenové korene ošúpajte a pokrájajte na kocky.
- V hrnci rozohrejte mast a orestujte na ňom cibuľu.
- Pridajte mäso a orestujte ho zo všetkých strán.
- Potom pridajte múku a dobre premiešajte.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a petržlenové korene, bobkové listy a zaliate soľou.
- Zalejte vodou a povarte približne 1 hodinu, kým sa mäso zmäkne.
- Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte polievku s nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!