Dubáková polievka s koreňovou zeleninou

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa (výberové kúsky)
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korene
  • 1 cibuľa
  • 1 polievková lyžica masti
  • 1 polievková lyžica múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Dubáková polievka s koreňovou zeleninou

Postup:

  1. Mäso opláchnite, nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na drobné kúsky.
  3. Mrkvu a petržlenové korene ošúpajte a pokrájajte na kocky.
  4. V hrnci rozohrejte mast a orestujte na ňom cibuľu.
  5. Pridajte mäso a orestujte ho zo všetkých strán.
  6. Potom pridajte múku a dobre premiešajte.
  7. Pridajte nakrájanú mrkvu a petržlenové korene, bobkové listy a zaliate soľou.
  8. Zalejte vodou a povarte približne 1 hodinu, kým sa mäso zmäkne.
  9. Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  10. Podávajte polievku s nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *