Ak hľadáte recept na “Krevety s penne a zeleninou” v slovenskom jazyku, tu je jednoduchý postup:
Suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 300 g kreviet, olúpaných a vyčistených
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 1 červená paprika, nakrájaná na malé kúsky
- 1 cuketa, nakrájaná na malé kúsky
- 1 brokolica, rozdelená na ružičky
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať
Krevety na zelenine s penne
Postup:
- Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a dáme bokom.
- Na panvici rozpálime olivový olej a pridáme cesnak a cibuľu. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme papriku, cuketu a brokolicu na panvicu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Orestujeme zeleninu do mäkka, ale stále trochu kľudnú.
- Počas opekania zeleniny pridáme krevety na panvicu a opečieme ich, kým nezmenia farbu a nebudú pevné. Doba opekania závisí od veľkosti kreviet.
- Keď je zelenina mäkká a krevety sú pevné, pridáme uvarené penne do panvice. Dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Hotové krevety s penne a zeleninou môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať hneď.
Dúfam, že si vychutnáte tento jednoduchý a chutný recept na krevety s penne a zeleninou!