Krevety na zelenine s penne

Ak hľadáte recept na “Krevety s penne a zeleninou” v slovenskom jazyku, tu je jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 300 g kreviet, olúpaných a vyčistených
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 cuketa, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 brokolica, rozdelená na ružičky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať 

 

Krevety na zelenine s penne

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a dáme bokom.
  2. Na panvici rozpálime olivový olej a pridáme cesnak a cibuľu. Orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme papriku, cuketu a brokolicu na panvicu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Orestujeme zeleninu do mäkka, ale stále trochu kľudnú.
  4. Počas opekania zeleniny pridáme krevety na panvicu a opečieme ich, kým nezmenia farbu a nebudú pevné. Doba opekania závisí od veľkosti kreviet.
  5. Keď je zelenina mäkká a krevety sú pevné, pridáme uvarené penne do panvice. Dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
  6. Hotové krevety s penne a zeleninou môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať hneď.

Dúfam, že si vychutnáte tento jednoduchý a chutný recept na krevety s penne a zeleninou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *