Penne na zelenine

Recept: Penne na zeleninu ku skvelému Nedeľnú obedu.

Ingrediencie:

  • 250 g penne
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cuketa, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 baklažán, nakrájaný na malé kúsky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na malé kúsky
  • 200 g cherry paradajok, rozpolených
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice čerstvého bazalkového lístia, nasekaného
  • 50 g strúhaného parmazánu

 

Penne na zelenine

Postup:

  1. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme penne podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente.
  2. Na veľkej panvici si zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezačnú mäknúť a zlatieť sa.
  3. Pridáme nakrájanú cuketu, baklažán, papriku a paradajky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Znížime teplotu a dusíme zeleninu približne 10 minút, alebo kým sa zjemní.
  5. Do zeleninovej zmesi pridáme uvarené penne a premiešame, aby sa zmes rovnomerne rozložila.
  6. Posypeme nasekanou bazalkou a strúhaným parmazánom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *