Špagety s mäsom

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na špagety s mäsom po slovensky:

Ingrediencie:

  • 300 g špagiet
  • 300 g mletej ​​mäsov
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g rajčín (z konzervy)
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného bazalkového bylinkov
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • parmezán (na posypanie)
  • petržlenová vňať (na posypanie)

 

Špagety s mäsom

Postup:

  1. Privedte vodu do varu vo veľkom hrnci. Pridajte soľ do vody a varíme špagety podľa pokynov na obale.
  2. Na veľkom hrnci zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, kým sa nezmäknú a nestanú sa sklovitými.
  3. Pridajte mleté mäso do hrnca a opiekajte, až kým nezhnedne. Použite vidličku na lámanie mäsa, aby ste ho rozdrobili na menšie kúsky.
  4. Do hrnca s mäsom pridajte rajčiny, paradajkový pretlak, bazalku, oregano, soľ a korenie. Dobre premiešajte všetky ingrediencie.
  5. Znížte teplotu a dusíme omáčku na miernom ohni asi 15-20 minút, občasne miešajte.
  6. Odsajte uvarané špagety a vráťte ich späť do hrnca. Prelejte ich pripravenou mäslovou omáčkou a dobre premiešajte, aby sa špagety rovnomerne obalili omáčkou.
  7. Podávajte posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť pri špagetách s mäsom! Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *