Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na špagety s mäsom po slovensky:
Ingrediencie:
- 300 g špagiet
- 300 g mletej mäsov
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 400 g rajčín (z konzervy)
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného bazalkového bylinkov
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- parmezán (na posypanie)
- petržlenová vňať (na posypanie)
Špagety s mäsom
Postup:
- Privedte vodu do varu vo veľkom hrnci. Pridajte soľ do vody a varíme špagety podľa pokynov na obale.
- Na veľkom hrnci zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, kým sa nezmäknú a nestanú sa sklovitými.
- Pridajte mleté mäso do hrnca a opiekajte, až kým nezhnedne. Použite vidličku na lámanie mäsa, aby ste ho rozdrobili na menšie kúsky.
- Do hrnca s mäsom pridajte rajčiny, paradajkový pretlak, bazalku, oregano, soľ a korenie. Dobre premiešajte všetky ingrediencie.
- Znížte teplotu a dusíme omáčku na miernom ohni asi 15-20 minút, občasne miešajte.
- Odsajte uvarané špagety a vráťte ich späť do hrnca. Prelejte ich pripravenou mäslovou omáčkou a dobre premiešajte, aby sa špagety rovnomerne obalili omáčkou.
- Podávajte posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť pri špagetách s mäsom! Bon appétit!