Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (preferujem špagety alebo penne)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 400 g konzervovanej paradajkovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička sušených bylin (napríklad bazalka, oregano alebo tymián)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý bazalkový list na ozdobenie (voliteľné)

 

Cestoviny s paradajkovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci varíme cestoviny podľa pokynov na obale, až kým nie sú al dente. Potom ich scedíme.
  2. Na panvici na stredne vysokom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a dusíme ju, kým nie je mäkká a priehľadná.
  3. Pridáme cesnak a dusíme ešte pár sekúnd, alebo kým nezačne byť voňavý.
  4. Pridáme paradajkovú omáčku, cukor, sušené bylinky, soľ a korenie. Znížime teplotu a necháme vrieť 10-15 minút, aby sa chute spojili a omáčka zhustla.
  5. Pridáme scedené cestoviny do panvice s omáčkou a dôkladne ich premiešame, aby sa omáčka rozprestrela do každej cestoviny.
  6. Podávame teplé, môžeme ozdobiť čerstvými bazalkovými listami.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *