Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou:
Suroviny:
- 250 g cestovín (preferujem špagety alebo penne)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 400 g konzervovanej paradajkovej omáčky
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička sušených bylin (napríklad bazalka, oregano alebo tymián)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvý bazalkový list na ozdobenie (voliteľné)
Cestoviny s paradajkovou omáčkou
Postup:
- V hrnci varíme cestoviny podľa pokynov na obale, až kým nie sú al dente. Potom ich scedíme.
- Na panvici na stredne vysokom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a dusíme ju, kým nie je mäkká a priehľadná.
- Pridáme cesnak a dusíme ešte pár sekúnd, alebo kým nezačne byť voňavý.
- Pridáme paradajkovú omáčku, cukor, sušené bylinky, soľ a korenie. Znížime teplotu a necháme vrieť 10-15 minút, aby sa chute spojili a omáčka zhustla.
- Pridáme scedené cestoviny do panvice s omáčkou a dôkladne ich premiešame, aby sa omáčka rozprestrela do každej cestoviny.
- Podávame teplé, môžeme ozdobiť čerstvými bazalkovými listami.
Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.
2)
Ingrediencie:
- 250 g cestovín (napríklad špagety, penne alebo fusilli)
- 1 plechovka (400 g) drvených paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka (na ozdobu)
- Parmezán (na posypanie, voliteľné)
Postup:
-
Príprava cestovín:
- V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Keď voda vrie, pridajte cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Po uvarení cestoviny sceďte a odložte.
-
Príprava omáčky:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju, kým nebude priehľadná (asi 3-4 minúty).
- Pridajte nasekaný cesnak a povarte ho asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
- Do panvice pridajte drvené paradajky a premiešajte. Privedte k varu.
- Pridajte oregano, soľ a čierne korenie. Znížte plameň a nechajte omáčku variť asi 10-15 minút, kým nezískajú krásnu hustotu.
-
Spojenie cestovín s omáčkou:
- Uvarené cestoviny pridajte do panvice s paradajkovou omáčkou a dobre premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obalili omáčkou. Nechajte variť spolu ešte 2-3 minúty.
-
Podávanie:
- Cestoviny servírujte na tanieroch a ozdobte čerstvou bazalkou. Podľa chuti môžete posypať nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!