Cestoviny s paradajkovou omáčkou

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (preferujem špagety alebo penne)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 400 g konzervovanej paradajkovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička sušených bylin (napríklad bazalka, oregano alebo tymián)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý bazalkový list na ozdobenie (voliteľné)

 

Cestoviny s paradajkovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci varíme cestoviny podľa pokynov na obale, až kým nie sú al dente. Potom ich scedíme.
  2. Na panvici na stredne vysokom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a dusíme ju, kým nie je mäkká a priehľadná.
  3. Pridáme cesnak a dusíme ešte pár sekúnd, alebo kým nezačne byť voňavý.
  4. Pridáme paradajkovú omáčku, cukor, sušené bylinky, soľ a korenie. Znížime teplotu a necháme vrieť 10-15 minút, aby sa chute spojili a omáčka zhustla.
  5. Pridáme scedené cestoviny do panvice s omáčkou a dôkladne ich premiešame, aby sa omáčka rozprestrela do každej cestoviny.
  6. Podávame teplé, môžeme ozdobiť čerstvými bazalkovými listami.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napríklad špagety, penne alebo fusilli)
  • 1 plechovka (400 g) drvených paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka (na ozdobu)
  • Parmezán (na posypanie, voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cestovín:

    • V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Keď voda vrie, pridajte cestoviny a varte podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Po uvarení cestoviny sceďte a odložte.
  2. Príprava omáčky:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju, kým nebude priehľadná (asi 3-4 minúty).
    • Pridajte nasekaný cesnak a povarte ho asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
    • Do panvice pridajte drvené paradajky a premiešajte. Privedte k varu.
    • Pridajte oregano, soľ a čierne korenie. Znížte plameň a nechajte omáčku variť asi 10-15 minút, kým nezískajú krásnu hustotu.
  3. Spojenie cestovín s omáčkou:

    • Uvarené cestoviny pridajte do panvice s paradajkovou omáčkou a dobre premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obalili omáčkou. Nechajte variť spolu ešte 2-3 minúty.
  4. Podávanie:

    • Cestoviny servírujte na tanieroch a ozdobte čerstvou bazalkou. Podľa chuti môžete posypať nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *