Makaróny na taliansky spôsob

Ak chcete pripraviť makaróny na taliansky spôsob, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 250 gramov sušených špagiet
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
  • 400 gramov nasekaných paradajok (môžete použiť čerstvé alebo konzervované)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka 

 

Makaróny na taliansky spôsob

Tu je postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvarte špagety podľa návodu na obale, kým nie sú al dente (mäkké, ale stále pevné).
  2. Na stredne veľkú panvicu nalejte olivový olej a zohrejte ho na strednom ohni. Pridajte cesnak a orestujte ho, kým sa nestane voňavým a lehko zhnedeným.
  3. Pridajte nasekané paradajky a začnite ich dusiť spolu s cesnakom na strednom ohni. Varte ich asi 10 až 15 minút, občas premiešajte, kým sa paradajky nezlúčia a omáčka sa zahustí.
  4. Odsolte a okoreňte čiernym korením podľa svojej chuti. Ak chcete mäkšiu chuť, pridajte ešte trochu soli alebo čerstvú bazalku.
  5. Uvarené špagety scedíme a pridáme do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
  6. Podávajte okamžite, ozdobené čerstvou bazalkou. Môžete pridať aj strúhaný syr parmezán na vrch, ak máte radi syrové príchute.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *