Penne a la Carbonara recept

Recept na Penne a la Carbonara. Skvelý nedeľný obed alebo sa hodí aj počas týždňa.

Ingrediencie:

  • 300 gramov penne cestovín
  • 200 gramov pancetty (alebo slaniny), nakrájanej na kocky
  • 3 vajcia
  • 100 gramov strúhaného parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
  • štipka olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať, jemne nasekaná (voliteľné)

 

Penne a la Carbonara recept

Postup:

  1. Vezmite veľký hrniec a privediete vodu do varu. Pridajte soľ do vriacej vody a uvaríme penne podľa inštrukcií na obale. Odlejte, keď bude cestovina al dente.
  2. Výrazne zahrejte na panvici štipku olivového oleja na stredne silnom ohni. Pridajte pancettu (alebo slaninu) a opražte ju 4-5 minút, kým nebude krehká a zlatohnedá. Potom pridajte nadrobno nasekaný cesnak a opražte ďalšie 1-2 minúty.
  3. V samostatnej miske zmiešajte vajcia a strúhaný parmezán. Ochutnajte soľou a korením.
  4. Odstráňte panvicu z ohňa. Pridajte uvarené penne do panvice s pancettou a cesnakom. Zalejte týmto tvarohovým mixom a rýchlo premiešajte, kým sa cestovina rovnomerne nepremení a omáčka sa nestane krémovo hladkou.
  5. Penne a la Carbonara podávajte okamžite. Podľa potreby ozdobte jemne nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a pridajte ešte viac strúhaného parmezánu podľa chuti.

Dobrú chuť k vynikajúcim penne a la Carbonara!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *