Recept na Penne a la Carbonara. Skvelý nedeľný obed alebo sa hodí aj počas týždňa.
Ingrediencie:
- 300 gramov penne cestovín
- 200 gramov pancetty (alebo slaniny), nakrájanej na kocky
- 3 vajcia
- 100 gramov strúhaného parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
- štipka olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať, jemne nasekaná (voliteľné)
Penne a la Carbonara recept
Postup:
- Vezmite veľký hrniec a privediete vodu do varu. Pridajte soľ do vriacej vody a uvaríme penne podľa inštrukcií na obale. Odlejte, keď bude cestovina al dente.
- Výrazne zahrejte na panvici štipku olivového oleja na stredne silnom ohni. Pridajte pancettu (alebo slaninu) a opražte ju 4-5 minút, kým nebude krehká a zlatohnedá. Potom pridajte nadrobno nasekaný cesnak a opražte ďalšie 1-2 minúty.
- V samostatnej miske zmiešajte vajcia a strúhaný parmezán. Ochutnajte soľou a korením.
- Odstráňte panvicu z ohňa. Pridajte uvarené penne do panvice s pancettou a cesnakom. Zalejte týmto tvarohovým mixom a rýchlo premiešajte, kým sa cestovina rovnomerne nepremení a omáčka sa nestane krémovo hladkou.
- Penne a la Carbonara podávajte okamžite. Podľa potreby ozdobte jemne nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a pridajte ešte viac strúhaného parmezánu podľa chuti.
Dobrú chuť k vynikajúcim penne a la Carbonara!