Penne s tekvicou a klobásovým mäsom je vynikajúce jedlo, ktoré kombinuje chuťové výhody tekvice a lahodného klobáskového mäsa. Tu je jednoduchý recept na túto chutnú pochúťku:
Suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 1 stredne veľká tekvica, olúpaná a nakrájaná na kocky
- 2 klobásky, nakrájané na plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 šálky krému na varenie (nátierkový krém)
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Penne s tekvicou a klobásovým mäsom
Postup:
- V hrnci varíme cestoviny podľa návodu na obale, kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a odložíme na stranu.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridáme nakrájané klobásy a smažíme ich, kým sa dobre nezarumenia.
- Potom pridáme nakrájanú tekvicu a smažíme ju spolu s klobásami, kým tekvica nezmäkne.
- Pridáme krém na varenie a premiešame, až kým nenavlhčíme a nespojíme všetky ingrediencie. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Pridáme uvarené cestoviny do panvice a jemne ich premiešame, aby sa všetky chute spojili.
- Podávame penne s tekvicou a klobásovým mäsom posypané čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobu.
Tento jednoduchý a lahodný recept je ideálny na chladnejšie dni, keď chcete pochutiť si na teplom jedle s príjemnou vôňou a chutou tekvice a klobásy. Dobrú chuť!