Penne s tekvicou a klobásovým mäsom

Penne s tekvicou a klobásovým mäsom je vynikajúce jedlo, ktoré kombinuje chuťové výhody tekvice a lahodného klobáskového mäsa. Tu je jednoduchý recept na túto chutnú pochúťku:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 1 stredne veľká tekvica, olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 2 klobásky, nakrájané na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 šálky krému na varenie (nátierkový krém)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Penne s tekvicou a klobásovým mäsom

Postup:

  1. V hrnci varíme cestoviny podľa návodu na obale, kým nebudú al dente. Potom ich scedíme a odložíme na stranu.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  3. Pridáme nakrájané klobásy a smažíme ich, kým sa dobre nezarumenia.
  4. Potom pridáme nakrájanú tekvicu a smažíme ju spolu s klobásami, kým tekvica nezmäkne.
  5. Pridáme krém na varenie a premiešame, až kým nenavlhčíme a nespojíme všetky ingrediencie. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Pridáme uvarené cestoviny do panvice a jemne ich premiešame, aby sa všetky chute spojili.
  7. Podávame penne s tekvicou a klobásovým mäsom posypané čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobu.

Tento jednoduchý a lahodný recept je ideálny na chladnejšie dni, keď chcete pochutiť si na teplom jedle s príjemnou vôňou a chutou tekvice a klobásy. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *