Na prípravu pikantných penne s tekvicou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 malá tekvica, očistená a nakrájaná na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
- 1 lyžička mletej papriky
- 1/2 lyžičky červenej papriky vločky (voliteľné, pre pikantnejší vkus)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky zeleninového vývaru (alebo voda)
- 2 lyžice krupičky (alebo iný zahusťovací prostriedok)
- 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen alebo bazalka) pre ozdobu
Čilli penne s tekvicou
Postup:
- Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale a odkladáme stranou.
- Na panvici zahrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridáme nakrájanú tekvicu a papriku a dusíme 5-7 minút, kým tekvica nezmäkne.
- Pridáme mletú papriku, červenú papriku vločky, soľ a korenie a premiešame.
- Vo vývare (alebo vode) rozpustíme krupičku a pridáme do zeleninovej zmesi.
- Necháme povariť, kým zmes zahustne a tekvica je mäkká, asi 5 minút.
- Pridáme uvarené cestoviny a premiešame, aby sa cestoviny pokryli omáčkou.
- Podávame posypané čerstvými bylinkami.
Tieto pikantné penne s tekvicou sú skvelé ako samostatné jedlo alebo ako prídavok k ďalším pokrmom. Dobrú chuť!