Čilli penne s tekvicou

Na prípravu pikantných penne s tekvicou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g penne cestovín
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 malá tekvica, očistená a nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky červenej papriky vločky (voliteľné, pre pikantnejší vkus)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky zeleninového vývaru (alebo voda)
  • 2 lyžice krupičky (alebo iný zahusťovací prostriedok)
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen alebo bazalka) pre ozdobu

 

Čilli penne s tekvicou

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale a odkladáme stranou.
  2. Na panvici zahrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  3. Pridáme nakrájanú tekvicu a papriku a dusíme 5-7 minút, kým tekvica nezmäkne.
  4. Pridáme mletú papriku, červenú papriku vločky, soľ a korenie a premiešame.
  5. Vo vývare (alebo vode) rozpustíme krupičku a pridáme do zeleninovej zmesi.
  6. Necháme povariť, kým zmes zahustne a tekvica je mäkká, asi 5 minút.
  7. Pridáme uvarené cestoviny a premiešame, aby sa cestoviny pokryli omáčkou.
  8. Podávame posypané čerstvými bylinkami.

Tieto pikantné penne s tekvicou sú skvelé ako samostatné jedlo alebo ako prídavok k ďalším pokrmom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *