Penne s olivovo-kaparovou omáčkou

Penne s olivovo-kaparovou omáčkou

Ingrediencie:

  • 250 g penne (pozor, slovenský termín je rúrkové cestoviny)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 šalotka, jemne nasekaná
  • 1/2 šálky olívových plodov, nakrájaných na kolieska
  • 2 lyžice kaparov
  • 1 konzerva kvalitných paradajok (400 g)
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezánový syr na posypanie
  • čerstvé bylinky na ozdobenie

 

Penne s olivovo-kaparovou omáčkou

Postup:

  1. Uvaríme penne podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Opatrne ich scedíme a dáme bokom.
  2. Na stredne veľkej panvici zahrejeme olivový olej.
  3. Pridáme nasekaný cesnak a šalotku a opražíme ich dozlatista, asi 2-3 minúty.
  4. Pridáme olivy a kapary a miešame asi minútu.
  5. Pridáme paradajky, oregano, soľ a korenie. Varíme omáčku pri strednej teplote asi 10 minút, aby sa chute spojili.
  6. Pridáme uvarené penne do panvice s omáčkou a premiešame, aby sa penne rovnomerne obalili omáčkou.
  7. Podávame v miske alebo na tanieri. Posypeme strúhaným parmezánovým syrom a ozdobíme čerstvými bylinkami.
  8. Dobrú chuť!

Ďakujem a prajem vám vynikajúci obed!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *