Penne s olivovo-kaparovou omáčkou
Ingrediencie:
- 250 g penne (pozor, slovenský termín je rúrkové cestoviny)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 šalotka, jemne nasekaná
- 1/2 šálky olívových plodov, nakrájaných na kolieska
- 2 lyžice kaparov
- 1 konzerva kvalitných paradajok (400 g)
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- parmezánový syr na posypanie
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Penne s olivovo-kaparovou omáčkou
Postup:
- Uvaríme penne podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Opatrne ich scedíme a dáme bokom.
- Na stredne veľkej panvici zahrejeme olivový olej.
- Pridáme nasekaný cesnak a šalotku a opražíme ich dozlatista, asi 2-3 minúty.
- Pridáme olivy a kapary a miešame asi minútu.
- Pridáme paradajky, oregano, soľ a korenie. Varíme omáčku pri strednej teplote asi 10 minút, aby sa chute spojili.
- Pridáme uvarené penne do panvice s omáčkou a premiešame, aby sa penne rovnomerne obalili omáčkou.
- Podávame v miske alebo na tanieri. Posypeme strúhaným parmezánovým syrom a ozdobíme čerstvými bylinkami.
- Dobrú chuť!
Ďakujem a prajem vám vynikajúci obed!