Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu

Ak hľadáte recept na špagety s orechmi a omáčkou z parmazánu a tofu, tu je jednoduchý a chutný recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 100 g tofu, nakrájané na kocky
  • 50 g orechov (napríklad vlašské, lieskové alebo mandľové), nadrobno nasekané
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 50 g strúhaného parmazánu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie
  • petržlen

 

Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu

Postup:

  1. Varíme špagety podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Keď budú mäkké, scedíme ich a necháme bokom.
  2. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme tofu kocky dozlatista. Pridáme nasekané orechy a premiešame. Orestujeme pár minút, kým orechy ľahko nezhnednú.
  3. Pridáme jemne nasekaný cesnak a orestujeme ho krátko, kým nezačne uvoľňovať vôňu.
  4. Pridáme smotanu k zmesi s tofom, orechmi a cesnakom. Privedieme k varu a potom znížime teplotu. Varte omáčku približne 5 minút, kým sa správne nespojí a zahusí.
  5. Pridáme strúhaný parmazán a premiešame, kým sa omáčka dobre nespojí a parmazán sa nerozpustí. Omáčku dochutíme soľou a korením podľa svojej chuti.
  6. Pridáme uvarené špagety do omáčky a dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila medzi cestoviny.
  7. Podávame špagety so smotanovou omáčkou s parmazánom a tofu okamžite. Ak chcete, môžete ich ozdobiť čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Teraz si môžete vychutnať špagety s orechmi a omáčkou z parmazánu a tofu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *