Ak hľadáte recept na špagety s orechmi a omáčkou z parmazánu a tofu, tu je jednoduchý a chutný recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 250 g špagiet
- 100 g tofu, nakrájané na kocky
- 50 g orechov (napríklad vlašské, lieskové alebo mandľové), nadrobno nasekané
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 50 g strúhaného parmazánu
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie
- petržlen
Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Postup:
- Varíme špagety podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Keď budú mäkké, scedíme ich a necháme bokom.
- Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme tofu kocky dozlatista. Pridáme nasekané orechy a premiešame. Orestujeme pár minút, kým orechy ľahko nezhnednú.
- Pridáme jemne nasekaný cesnak a orestujeme ho krátko, kým nezačne uvoľňovať vôňu.
- Pridáme smotanu k zmesi s tofom, orechmi a cesnakom. Privedieme k varu a potom znížime teplotu. Varte omáčku približne 5 minút, kým sa správne nespojí a zahusí.
- Pridáme strúhaný parmazán a premiešame, kým sa omáčka dobre nespojí a parmazán sa nerozpustí. Omáčku dochutíme soľou a korením podľa svojej chuti.
- Pridáme uvarené špagety do omáčky a dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila medzi cestoviny.
- Podávame špagety so smotanovou omáčkou s parmazánom a tofu okamžite. Ak chcete, môžete ich ozdobiť čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Teraz si môžete vychutnať špagety s orechmi a omáčkou z parmazánu a tofu. Dobrú chuť!