Penne s kuracinou

Jedno skvelé talianske jedlo, ktoré môžete pripraviť s penne a kuracím mäsom, je “Penne s kuracím mäsom”. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 350 g kuracieho mäsa (nakkockovaného)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 1 paprika (nakrájaná na plátky)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bazalka 

 

Penne s kuracinou

Postup:

  1. V osolenej vode uvaríme cestoviny al dente podľa návodu na obale. Potom ich sceďte a odložte na stranu.
  2. Na hlbokej panvici alebo hrnci zahrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju, kým sa nezlatistá. Potom pridajte kuracie mäso a opražte ho, kým nezhnedne.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a nakrájanú papriku. Opražte ďalších pár minút, kým sa paprika zmäkčí.
  4. Pridajte smotanu na šľahanie do pánvice s kuracím mäsom a paprikou. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút, kým sa omáčka nezhustí.
  5. Pridajte uvarné cestoviny do pánvice s omáčkou a premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila na cestoviny.
  6. Podávajte teplé. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte s čerstvo nastrúhaným syrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *