Jedno skvelé talianske jedlo, ktoré môžete pripraviť s penne a kuracím mäsom, je “Penne s kuracím mäsom”. Tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 350 g kuracieho mäsa (nakkockovaného)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 1 paprika (nakrájaná na plátky)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- bazalka
Penne s kuracinou
Postup:
- V osolenej vode uvaríme cestoviny al dente podľa návodu na obale. Potom ich sceďte a odložte na stranu.
- Na hlbokej panvici alebo hrnci zahrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju, kým sa nezlatistá. Potom pridajte kuracie mäso a opražte ho, kým nezhnedne.
- Pridajte nasekaný cesnak a nakrájanú papriku. Opražte ďalších pár minút, kým sa paprika zmäkčí.
- Pridajte smotanu na šľahanie do pánvice s kuracím mäsom a paprikou. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút, kým sa omáčka nezhustí.
- Pridajte uvarné cestoviny do pánvice s omáčkou a premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila na cestoviny.
- Podávajte teplé. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte s čerstvo nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť!