Cestoviny s lososom bez smotany. Ja soobne mám veľmi rada rôzne druhý rýb. A tí ktorí má poznajú vedia, že lososa priam zbožňujem. Losos dobre pečený na citróne a k tomu nejaký kus bylinky. Tak to je niečo čím nepohrdnem a to nie len v reštaurácií ale aj u niekoho doma.
Potrebujeme:
– 200 g čerstvého lososa
– 1 citrón
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– Soľ
– Čierne korenie
– Petržlen na ozdobenie
Cestoviny s lososom bez smotany
Postup:
1. Lososa nakrájame na kocky a ošetríme soľou a korením podľa chuti.
2. V hrnci varíme vodu na cestoviny podľa návodu na obale. Keď je voda pripravená, vložíme do nej cestoviny a varíme podľa návodu.
3. Na veľkej panvici si ohrejeme olivový olej a pridáme lososa. Pečieme ho asi 5 minút alebo kým nie je hotový.
4. Lososa dochutíme šťavou z citróna a podľa chuti pridáme ešte soľ a korenie.
5. Uvarené cestoviny z panvice pretreeme na tanier a na ne nasypeme lososa. Podávame okorenené s čerstvým petržlenom.
Dobrú chuť!