Penne Rigate s paradajkami

Tu je recept na Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom:

Suroviny:

  • 300 g Penne Rigate cestovín
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 3 strúčiky medvedieho cesnaku, jemne nasekaného
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 200 g mascarpone syra
  • sójová omáčka, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý bazalka na posypanie

 

Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom

Postup:

  1. V hrnci so studenou osolenou vodou uvaríme Penne Rigate cestovín podľa návodu na balení. Zmiešajte ich, aby ste zabezpečili rovnomerné varenie. Keď sú cestoviny al dente, scedíme ich a odkladáme stranou.
  2. Na panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým sa nestane mäkkou a ľahko zlatistou.
  3. Pridajte nasekaný medvedí cesnak do panvice a orestujte ho spolu s cibuľou asi 2 minúty, kým nevydá príjemnú vôňu.
  4. Pridajte paradajky spolu s tekutinou z konzervy do panvice. Pomocou drevenej lyžice ich jemne rozcvičte a nechajte zmes vrieť.
  5. Pridajte mascarpone syr do panvice a dobre premiešajte, aby sa syr rozpustil a vznikla krémová omáčka. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte niekoľko lyžíc horúcej vody zo zvyšku varenej cestoviny.
  6. Dochutíme sójovou omáčkou, soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Pridajte uvarené Penne Rigate do panvice s omáčkou a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne obalili omáčkou.
  8. Podávajte štedro posypané čerstvými bazalkou.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *