Rýchla Minestrone polievka

Minestrone polievka je tradičná talianska polievka, ktorá je známa svojou plnosťou a balansom chutí. 

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 rajčiny, nasekané
  • 1 konzervovaná fazuľa (napríklad biele, červené alebo čierne fazuľa)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžička sušených byliniek (napríklad tymian, rozmarín, oregano)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 šálka cestovín (napríklad rúry alebo pečene)
  • parmezán na posypanie (voliteľné)
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)

 

Rýchla Minestrone polievka

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej vo veľkej hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte mrkvu a zemiaky a orestujte ich asi 5 minút, kým sa nezmäknú.
  3. Pridajte rajčiny a fazuľu a premiešajte.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte sušené bylinky. Osolte a ochorťte podľa chuti.
  5. Nechajte polievku variť asi 15-20 minút, kým sa zelenina nenavaria.
  6. Vložte cestoviny do polievky a varíme ďalších 10-12 minút, kým sa cestoviny neuvária.
  7. Podávajte horúcu a môžete polievať s trochou parmezánu a posypať čerstvou petržlenovou vňaťou na dochutenie.

Takto pripravená rýchla Minestrone polievka je plná chutí a prinesie vám do domácnosti kúsok talianskeho kulinárskeho umenia. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *