Penne cestoviny s krevetami

Recept: Penne cestoviny so krevetami

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 300 g kreviet
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 paprika, nakrájaná na prúžky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňaťka

 

Penne cestoviny s krevetami

Postup:

  1. Pripravte si všetky suroviny vopred.
  2. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte penne cestoviny podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente.
  3. Medzitým opražte krevety na panvici s olivovým olejom asi 2-3 minúty z každej strany, kým nezmenia farbu na ružovú. Potom ich odstráňte z panvice a nechajte bokom.
  4. Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a opražte ju do zlatista. Potom pridajte rozdrvený cesnak a opražte ďalších 1-2 minúty.
  5. Pridajte papriku a opražte ďalších 2-3 minúty, kým nie je mierne zmäkčená.
  6. V tom istom hrnci pridajte smotanu na varenie a priveďte ju k varu. Varte na miernom ohni, kým sa smotana dočasne neskráti a omáčka zdĺhavne.
  7. Pridajte uvarené penne cestoviny a opražené krevety do omáčky. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
  8. Podľa chuti pridajte soľ a čerstvo mleté korenie.
  9. Podávajte okamžite, posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

Tešte sa na vynikajúcu taliansku večeru s penne cestovinami a krevetami! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *