Ak hľadáte recept na “Penne s kuracími kúskami a paradajkami” v slovenskom jazyku, tu je jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 250 g penne
- 2 stredne veľké kuracie prsia, nakrájané na kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 400 g nakrájaných paradajok (môžete použiť čerstvé alebo konzervované)
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička sušeného bazalku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- parmezán
- čerstvá bazalka
Penne s kuracími kúskami a paradajkami
Postup:
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme penne podľa návodu na obale, aby boli al dente.
- Na panvici zahrejeme olivový olej a opečieme kuracie kúsky s cibuľou a cesnakom, kým nie sú zlatisté a uvarené.
- Pridáme nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, sušený bazalk a necháme pomaly variť asi 10 minút, aby sa chute spojili.
- Osrstíme omáčku soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Pridáme varené penne a dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
- Podávame posypané nastrúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou.
Tento recept je vynikajúci na rýchle a sýte jedlo. Dúfam, že si ho vychutnáte!