Penne s kuracími kúskami a paradajkami

Ak hľadáte recept na “Penne s kuracími kúskami a paradajkami” v slovenskom jazyku, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 250 g penne
  • 2 stredne veľké kuracie prsia, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 400 g nakrájaných paradajok (môžete použiť čerstvé alebo konzervované)
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • parmezán
  • čerstvá bazalka

 

Penne s kuracími kúskami a paradajkami

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme penne podľa návodu na obale, aby boli al dente.
  2. Na panvici zahrejeme olivový olej a opečieme kuracie kúsky s cibuľou a cesnakom, kým nie sú zlatisté a uvarené.
  3. Pridáme nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, sušený bazalk a necháme pomaly variť asi 10 minút, aby sa chute spojili.
  4. Osrstíme omáčku soľou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Pridáme varené penne a dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
  6. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou.

Tento recept je vynikajúci na rýchle a sýte jedlo. Dúfam, že si ho vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *