Makaróny s petržlenovým pestom

Ingrediencie:

  • 250 g makarónov
  • 50 g čerstvého petržlenového vňate
  • 50 g parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 ml olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Makaróny s petržlenovým pestom

Krok 1:
Makaróny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Potom ich opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

Krok 2:
V hlbokom hrnci si rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Orestujeme, kým nezačne jemne vonieť.

Krok 3:
Do hrnca pridáme čerstvú petržlenovú vňať a premiešame. Varíme niekoľko minút, kým petržlen nezmäkne.

Krok 4:
Prenesieme zmes do mixéra a pridáme soľ, korenie a strúhaný parmezán. Mixujeme, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.

Krok 5:
Hotové pesto pridáme k uvareným makarónom a dôkladne premiešame, aby sa pesto rovnomerne rozložilo po cestovinách.

Krok 6:
Podávame horúce a prípadne posypeme strúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *