Som rád, že sa rozhodli vyskúšať recept na boloňské špagety! Tu je recept v slovenčine, ktorý som pre vás pripravil:
Suroviny:
- 400 g mletej hovädzej mäsov
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 stredne veľké mrkvy, nastrúhané
- 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kúsky
- 400 g konzervovaných rajčín (alebo pretlak z rajčín)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 250 ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
- soľ a korenie podľa chuti
- 400 g špagiet
Bolónske špagety recept – mimibazar
Postup:
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a opražte ho dozlatista až do úplného prepečenia.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu a nakrájaný zeler. Smažte ďalších pár minút, kým zelenina zmäkne.
- Pridajte konzervované rajčiny, paradajkový pretlak, sušený oregano a bazalku. Premiešajte.
- Pripite hovädzí vývar (alebo vodu), premiešajte a nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 30 minút. Občas premiešajte.
- Vývar si pripravte podľa návodu na obale špagiet. Osolte vodu, v ktorej špagety varíte, a varte ich al dente.
- Omáčku ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Uvarené špagety sceďte a zmiešajte s boloňskou omáčkou.
- Podávajte okamžite a ozdobte jemne nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!
Bolónske špagety recept – skvelá a jednoduchá verzia tejto talianskej klasiky. Naša originálna receptúra obsahuje čerstvé dochutené paradajky, mleté mäso z najlepších surovín a aromatické koreniny. Vyskúšajte túto lahodnú alternatívu na tradičné špagety a doprajte si neodolateľnú chuť Itálie.