Zapekané cestoviny s karfiolom sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré môžete pripraviť doma. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. penne)
  • 1 malý karfiol, rozdelený na kvety
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 400 ml mlieka
  • 100 g strúhaného syra (napr. eidam, parmazán)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhanka na posypanie

 

Zapekané cestoviny s karfiólom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si zapiekaciu formu.
  2. V hrnci uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a necháme bokom.
  3. V ďalšom hrnci uvaríme karfiolové kvety v osolenej vode, kým nebudú mäkké. Potom ich scedíme a necháme bokom.
  4. Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme ho dozlatova.
  5. Potom pridáme múku a miešame, kým nevznikne hladká zmes.
  6. Pomaly pridávame mlieko a stále miešame, kým nevznikne hladká omáčka. Varíme ju asi 5 minút, až kým nezhustne.
  7. Potom do omáčky pridáme polovicu strúhaného syra a miešame, kým sa syr nerozpustí. Ochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Do omáčky pridáme uvarené cestoviny a karfiol a dôkladne ich premiešame.
  9. Pripravenú zmes prenesieme do zapiekacej formy a posypeme zostávajúcim strúhaným syrom a strúhankou.
  10. Zapiekame cca 15 – 20 minút, kým nevznikne zlatistá a krehká kôrka.
  11. Podávame teplé a môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave zapekaných cestovín s karfiolom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *