Ak chcete pripraviť zapekané cestoviny s kyslou smotanou, nasledujte tieto kroky:
- Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie. Budete potrebovať:
- Cestoviny podľa vašej voľby (napríklad penne, rigatoni alebo špagety)
- Kyslú smotanu
- Varené mäso (napríklad kuracie mäso alebo hovädzí rezeň)
- Zeleninu podľa chuti (napríklad cibuľu, papriku, mrkvu, hrášok)
- Soľ, korenie a bylinky na dochutenie
- Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa pokynov na obale, ale nechajte ich ešte „al dente“, čo znamená, že budú ešte mierne tvrdé. Potom ich scedíme.
- V panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte nakrájanú zeleninu a mäso. Použite stredne vysokú teplotu a orestujte ich až do zlatista.
- Pridajte kyslú smotanu a dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo do jednotnej hustej zmesi. Ak chcete, môžete pridať aj korenie a bylinky podľa vašej chuti. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie.
- Do zmesi pridajte uvarené cestoviny a opatrne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie premiešali a cestoviny boli pokryté omáčkou.
- Preneste zmes do vhodnej pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 – 25 minút, alebo kým nevidíte, že povrch je pekný a zapekaný.
- Po upečení nechajte chvíľu odpočinúť. Podávajte ešte teplé s čerstvým zeleným šalátom a môžete pridať aj strúhaný syr na posypanie.
Zapekané cestoviny s kyslou smotanou
~Bon appétit!~
Tento recept znie skvelo! Určite ho vyskúšam, veľmi rada varím a toto sa zdá byť veľmi chutné.
Neviem sa dočkať, kým si to vyskúšam. Všetky suroviny mám doma, takže hneď zajtra pôjdem do akcie!
Takýto jednoduchý recept na večeru som hľadala. Veľmi ľahko prípraviteľné a zdravé jedlo.
Toto bude ideálne na obed pre moje deti! Myslím, že im to bude chutiť a budú jesť viac zeleniny.