Ak chcete pripraviť zapekané cestoviny s kyslou smotanou, nasledujte tieto kroky:
- Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie. Budete potrebovať:
- Cestoviny podľa vašej voľby (napríklad penne, rigatoni alebo špagety)
- Kyslú smotanu
- Varené mäso (napríklad kuracie mäso alebo hovädzí rezeň)
- Zeleninu podľa chuti (napríklad cibuľu, papriku, mrkvu, hrášok)
- Soľ, korenie a bylinky na dochutenie
- Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa pokynov na obale, ale nechajte ich ešte “al dente”, čo znamená, že budú ešte mierne tvrdé. Potom ich scedíme.
- V panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte nakrájanú zeleninu a mäso. Použite stredne vysokú teplotu a orestujte ich až do zlatista.
- Pridajte kyslú smotanu a dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo do jednotnej hustej zmesi. Ak chcete, môžete pridať aj korenie a bylinky podľa vašej chuti. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie.
- Do zmesi pridajte uvarené cestoviny a opatrne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie premiešali a cestoviny boli pokryté omáčkou.
- Preneste zmes do vhodnej pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 – 25 minút, alebo kým nevidíte, že povrch je pekný a zapekaný.
- Po upečení nechajte chvíľu odpočinúť. Podávajte ešte teplé s čerstvým zeleným šalátom a môžete pridať aj strúhaný syr na posypanie.
Zapekané cestoviny s kyslou smotanou
~Bon appétit!~