Zapekané bravčové mäso so syrom

Ak hľadáte recept na zapekané bravčové mäso so syrom, tu je pre vás jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (plátky)
  • 200 g syra (nadýchaný, podľa preferencie)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 200 ml smotany na varenie

 

Zapekané bravčové mäso so syrom

Postup:

  1. Mäso si osolíme, okoreníme a orestujeme na panvici s olejom, kým nie je dobre prepečené.
  2. Orestované mäso vyberieme z panvice a na tuku, čo zostalo v panvici, orestujeme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, až do zlatista.
  3. Do opečenej cibule a cesnaku pridáme smotanu na varenie a necháme prevrieť, aby sme získali krémovú omáčku. Podľa potreby ochutíme soľou a korením.
  4. Do vymasteného pekáča položíme mäso a prelejeme ho získanou omáčkou.
  5. Na vrch posypeme syrom – môžete zvoliť akýkoľvek syr, ktorý sa dobre topí a chutí vám.
  6. Pekáč dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme až do zlatista a kým sa syr na povrchu nezhustne a nezhnedne (zvyčajne trvá približne 15-20 minút).

Vaše zapekané bravčové mäso so syrom je teraz pripravené na servírovanie! Môžete ho podávať s zemiakovým pyré, ryžou alebo akoukoľvek prílohou, ktorá vám chutí. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *