Bravčový perkelt so zeleninou

Tu máte recept na bravčový perkelt so zeleninou:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (na kocky)
  • 1 veľká cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 mrkvy (na kolieska)
  • 2 zemiaky (na kocky)
  • 1 paprika (nakrájaná na kocky)
  • 2 PL oleja
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 PL sladkej papriky (voliteľné)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • klincový koreň (voliteľné)
  • bobkový list

 

Bravčový perkelt so zeleninou

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu, kým sa na ňu nevytvorí zlatistá farba.
  2. Pridajte mäso a za stáleho miešania ho opražte, kým nie je vonku pekná hneda farba.
  3. Pridajte nakrájanú zeleninu (mrkvu, zemiaky, papriku) a obalovaním ich v pražení, ich konzistenciu upravte na zeleninu, ktorá máte radi.
  4. V malom hrnci, pokryte múkou a sladkou paprikou, pridajte vodu, soľ, korenie, bobkový list a klincový koreň. Premiešajte, aby sa ingrediencie dôkladne zmiešali.
  5. Pridajte toto zmiešané množstvo k mäsu a zelenine. Spustite oheň a varíte, až kým nie je všetko krásne husté a dochutené.

Podávajte tento aromatický bravčový perkelt so zeleninou s knedlou, ryžou alebo čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad plece alebo krkovička)
  • 2 stredné cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné mrkvy
  • 1 veľká paprika (červená alebo zelená)
  • 200 g paradajok (môžete použiť čerstvé alebo z konzervy)
  • 200 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • 1-2 lyžice mletej papriky (sladkej)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčové mäso nakrájajte na kocky približne o veľkosti 2-3 cm. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Mrkvu nakrájajte na kolieska a papriku na prúžky. Paradajky nakrájajte na menšie kúsky.

  2. Smaženie cibule: V hlbokom hrnci alebo na panvici rozohrejte olej. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte ju na miernom ohni, až kým nebude mäkká a sklovitá.

  3. Pridanie mäsa: K cibuli pridajte nakrájané bravčové mäso. Orestujte ich dozlatista zo všetkých strán.

  4. Ochutenie: Následne pridajte nasekaný cesnak, mletú papriku, soľ, čierne korenie a bobkové listy. Krátko zmes orestujte, aby sa korenie rozvoňalo.

  5. Zelenina: Do hrnca pridajte medzitým pripravenú mrkvu, papriku a paradajky. Dobre premiešajte a nechajte zmes podusiť približne 5-7 minút.

  6. Dusenie: Nalejte vývar do hrnca a priveďte do varu. Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a nechajte perkelt dusiť asi 40-50 minút, alebo kým mäso nie je mäkké. Občas premiešajte a ak je potreba, pridajte trochu vody.

  7. Dokončenie: Keď je perkelt hotový, ochutnajte ho a eventuálne pridajte soľ a korenie podľa chuti.

  8. Servírovanie: Podávajte horúci s čerstvým chlebom, knedľou alebo ryžou. Na tanieri môžete perkelt posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *