Pálivá bravčová grilovačka je skvelá voľba pre všetkých milovníkov pikantných jedál. Tu je jednoduchý recept na prípravu pálivej bravčovej grilovačky:

Potrebujeme:
– 500 g bravčového mäsa (plece alebo krk)
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej papriky červenej
– 1 lyžička mletej chilli papričky
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvý petržlen na ozdobenie

 

Pálivá bravčová grilovačka recept

Postup:
1. Mäso nakrájame na tenké plátky a vložíme do misky.
2. Do misky pridáme olivový olej, nasekaný cesnak, mletú sladkú papriku, červenú papriku, mletú chilli papričku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame, aby sa ingrediencie rovnomerne rozpreli. Mäso necháme marinovať aspoň 30 minút.
3. Grilovačku upiekame na grile alebo panvici na strednom ohni asi 5-7 minút z každej strany, kým nebude pekne zohriate a zlatisté.
4. Hotové mäso posypeme nastrúhaným petržlenom a podávame s prílohou podľa vlastného výberu.

Pálivú bravčovú grilovačku si môžete podávať napríklad s cesnakovým chlebom, zemiakovým šalátom alebo šťavou z limetky. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *