Tu je niekoľko skvelých receptov na prípravu kuracieho mäsa:
- Kuracie mäso s cesnakom a bylinkami:
- Zmiešajte olivový olej, rozdrvený cesnak, čerstvé bylinky (napr. tymian, rozmarín, petržlen) a soľ v miske.
- Na kuraci kúsok narobte malé škrabance a natrieme marinádou. Nechajte aspoň 30 minút odležať.
- Opekajte na grile alebo si ich ugrilujte na panvici, kým nebudú kuracie kúsky vnútri úplne prepečené.
- Kuracie mäso s medom a sójovou omáčkou:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, strúhanku z červeného korenia, zmiešajte do hladka.
- Kuracie kúsky namočte do tejto marinády a nechajte odpočívať aspoň 1 hodinu.
- Opečte na panvici alebo upiecť v rúre, kým nebude mäso dobre prepečené.
- Kuracie mäso s cesnakom a citrónom:
- Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a okoreňte soľou a korením podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte cesnak, kým nezhnedne.
- Pridajte kuracie prsia a premiešajte, kým nie sú dobre prepečené.
- Podávajte s rezancami, ryžou alebo zeleninou.
Mleté kuracie mäso – recepty
Dúfam, že tieto recepty vám pomôžu pri príprave chutných jedál s kuracím mäsom!