Recept na kuracie prsia na rajčinách, ale trocha inak, tak aako ich robím ja doma u nás.
Potrebné suroviny:
- 4 kúsky kuracích pŕs bez kosti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 4 paradajky, nakrájané na kúsky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky masla
- 1/4 šálky čerstvého bazalkového lístia, jemne nasekaného
Kuracie prsia na rajčinách
Postup:
- Na panvici s hrubým dnom zahrejte olivový olej na strednej teplote.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané kuracie prsia a opražte ich z oboch strán dozlatista.
- Pridajte nakrájané paradajky, mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie. Premiešajte a nechajte dusiť približne 10 minút, kým paradajky zmäknú.
- Keď je kuracie mäso uvarené, pridajte maslo a nechajte ho roztopiť.
- Podľa chuti pridajte ešte soľ a korenie.
- Na záver pridajte bazalkové lístie a nechajte všetko spojiť sa v chuti asi 2 minúty.
- Podávajte s cestovinou, ryžou alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!