Kuracie prsia na toskánsky spôsob

Sýte a chutné kuracie prsia na toskánsky spôsob sú jednoduchým a lahodným jedlom. Tu je recept, ktorým môžete pripraviť túto pochúťku:

Suroviny:

  • 2 kusy kuracích pŕs (odkrojte kožu, ale ponechajte kosť)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1/2 cibule (nakrájaná na kúsky)
  • 1/2 červenej papriky (nakrájaná na prúžky)
  • 1/2 zelenej papriky (nakrájaná na prúžky)
  • 4 paradajky (olúpané a nakrájané na kocky)
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky bieleho vína
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice posekaného čerstvého petržlenového lístka

 

Kuracie prsia na toskánsky spôsob

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cesnak a cibuľu a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte nakrájané papriky a paradajky. Za stálého miešania dusíme asi 5 minút, kým sa papriky zmäknú.
  3. Pridajte sušené bylinky a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  4. Vlejte víno a nechajte ho povariť na polovicu.
  5. Pridajte kurací vývar a nechajte ho zovrieť.
  6. Do omáčky pridajte kuracie prsia a zakryte pokrievkou. Dusíme asi 20-25 minút, kým sa mäso uvarte a omáčka sa nezhustne.
  7. Pred podávaním posypte posekaným petržlenovým lístkom.

Vychutnajte si toskánske kuracie prsia s omáčkou, ktorá prinesie do vášho jedla vôňu a chuť slnečnej toskánskej krajiny. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *