Sýte a chutné kuracie prsia na toskánsky spôsob sú jednoduchým a lahodným jedlom. Tu je recept, ktorým môžete pripraviť túto pochúťku:
Suroviny:
- 2 kusy kuracích pŕs (odkrojte kožu, ale ponechajte kosť)
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1/2 cibule (nakrájaná na kúsky)
- 1/2 červenej papriky (nakrájaná na prúžky)
- 1/2 zelenej papriky (nakrájaná na prúžky)
- 4 paradajky (olúpané a nakrájané na kocky)
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušenej oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/4 šálky bieleho vína
- 1/4 šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice posekaného čerstvého petržlenového lístka
Kuracie prsia na toskánsky spôsob
Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cesnak a cibuľu a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané papriky a paradajky. Za stálého miešania dusíme asi 5 minút, kým sa papriky zmäknú.
- Pridajte sušené bylinky a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Vlejte víno a nechajte ho povariť na polovicu.
- Pridajte kurací vývar a nechajte ho zovrieť.
- Do omáčky pridajte kuracie prsia a zakryte pokrievkou. Dusíme asi 20-25 minút, kým sa mäso uvarte a omáčka sa nezhustne.
- Pred podávaním posypte posekaným petržlenovým lístkom.
Vychutnajte si toskánske kuracie prsia s omáčkou, ktorá prinesie do vášho jedla vôňu a chuť slnečnej toskánskej krajiny. Dobrú chuť!